Trynat

Trynat en stund efter att ha sövt Max på soffan. Det var skönt!
Ikväll ska jag dra fram symaskinen och vara kreativ :)

Semesterknulls flashback

Mitt knä känns bättre idag, tror faktiskt att det kommer att vara kanoners alldeles snart, eller jag hoppas det. Ligga fick jag iaf. För det är väl sånt vi svenskar gör på semestern? Äter och ligger? Vi tar igen alla ggr som vi inte fått ligga under hela året typ, alla ggr vi varit för trötta fast vi egentligen vill..
Det är det som jag och sambon gör på våran semester iaf, hyfsat duktigt. Det kan rekommenderas starkt, ja för att få ett bättre förhållande, och om inte det hjälper så har ni förhoppningsvis haft det skönt iaf ;)
Min familj kan sluta läsa här!
För någon vecka sen så åkte vi förbi "personnebadet" men som numera kallas för hägerstensbadet, det är ett utomhusbad bestående av en pisspool storleken större och en annan pool med säkert betydligt mycket mer piss i som är storleken mindre. Iallafall, det var inte det som jag skulle komma fram till. När jag åkte förbi badet i bilen så får jag världens flashback: Jag och sambon, sambon är väl en 18 år och jag 16, och vi står och sexar för fullt inne i ett av omklädningsrummen sent på kvällen efter att ha tagit ett kvälldopp på sensommarkvällen. Jag är inte 100% på att det verkligen har hänt, men jag tror faktiskt det. Man kan ju inte komma ihåg alla ggr man sexat lixom :S Frågade sambon om han kom ihåg det, han hade ett svagt minne utav det.. Ganska coolt faktiskt.. jaja allt för mig!

1/4 piller

Nu är jag nere på en fjärdedels tablett/dag! och en tredjedels av kvällsmedicinen! Känns skitbra! Har trappat ner i ca 1 månad nu, så snart är jag helt pillerfri och får förhoppningsvis fortsätta att vara det! SKÖÖÖNT! Då kanske jag äntligen kan få det där viktraset som jag så innerligt längtar efter och behöver! Heja mig!!!

Snabbisen som höll på att bli ett handikapp

 !VARNING! ALLA SOM TILLHÖR MIN FAMILJ KAN SLUTA LÄSA HÄR !VARNING!


Allt började med att jag skulle byta trosor och byxor. Går ut halvnaken i vardagsrummet för att leta rätt på favvobyxorna, dom var inte där, efter mig fick jag istället en brunstig sambo.
Går in i sovrummet och letar där, fortfarande en brunstig sambo efter mig, konversationen lät typ såhär "snabbis?", "hell yeah", "nej shit Max kommer!" varpå jag ska vända mig om och sätta mig på sängen, men min fot hänger inte med, resten av benet vänder sig dock. Knäskålen hamnar på SIDAN av benet, AJ HELVETE! Jag slänger mig ner på sängen och gråter hysteriskt, efter 10-15 sekunder ploppar hela knäskålen tillbaka. AJ AJ AJ! Samma knähelvete bröt jag när jag var liten.

Nu ligger jag här på soffan och har ONT! Och inte hann jag få ligga lite heller, eller säger man "stå" när man ska köra doggystyle?
Jag är lika smidig som en katt, en katt utan ögon, med ett ben och med en mage som hänger ner till marken..


NU

ska jag ut på morgonpromenad och sen slänga i min två knäckemackor och juice! Heeeey hoooo!

R.I.P Martin Holm

Har sett att det skrivits mycket i olika forum om Martin Holm sen han tyvärr valde att ta sitt liv. Synd att folk ska spekulera utan att ha någon som helst fakta. Ingen av de som skriver verkar sitta inne med något annat än antaganden. Mina tankar går ut till hans son, föräldrar, och hans lillebror. Synd att psykvården i Sverige har sådana brister att man inte kan hjälpa dem som är i störst behov av att få hjälp, och det snabbt dessutom.
Min pappa är god vän med Martins pappa och bor dessutom granne med honom, därför jag vet lite mer än alla puckon som sitter och skriver elakheter i forumen..



Vila i frid Martin!
http://sv.wikipedia.org/wiki/Martin_Holm

AOTCH!

Var på dagskryssning igår. Brände sönder mig. Så nu sitter jag här dagen efter och ser ut som en röd boll, det gör ont och jag kan inte gå ut :( grrr.

Suflettfan

Sufletthelveten är klar. 2 kvällars jobb. Jag vet nu hur jag ska göra nästa gång - INTE använda samma mönster som jag gjorde den här gången. Snett och fult, klippa, sprätta, sy om, sy extrasnuttar och fixa och trixa. Men resultatet blev okej, synar man den noga så kanske den int e så skitsnygg. Men vaffan, den matchar blöjväskan och är INTE pösig, det är väl det som räknas?? :)
Bild kommer imorrn efter att vi varit på Parken Zoo i Eskilstuna!



Blöjbagen klar

Har hämtat inspiration från diverse sybloggar, bla "mamma på vift"!
Blöjbagen fick ett mobilfack på sidan, tre remmar som man fäster med kardborrband på handtaget, så den sitter perfekt på Bugaboon, de två yttersta remmarna kan fästas till ett handtag som man kan bära den i när den inte sitter på vagnen, på samma sida som mobilfickan så hänger det en liten napp-påse som ryms en napp, insidan av locket är försedd med fuskskinnet som är vattentätt!.
I bagen får det plats ca 5 blöjor och ett paket våtservetter, en barnmatsburk om man vill det går nog också att klämma i.

Material: Grå manchester/brunt fuskskinn
Mönster: Mitt eget









Sjukling

Lillgubben har åkt på världens ögoninflammation och har jobbig hosta. Suck. Ögonen igenklibbade på morgnarna och han hostar massor. Hostan går över på förmiddagen men ögonen rinner det gult slem ifrån hela dagarna. Usch, det är inget kul att ha ett sjukt barn!

Fina unge

Max har fått ögoninflammation och slemhosta, snoret rinner ur hans söta lilla näsa.  Ändå så ler han nästan hela tiden. Han busar som vanligt och är snäll, kelar och gosas! Det enda man märker är att han är lite tröttare än vanligt. Fina unge. Hur kan man älska någon så mycket?












Vi två..


Pimp pimp

Ska pimpa min redan snygga vagn, ska sy en suflett (försöka) och en blöj/tvättlappsbag! hoppas jag lyckas.
Sen ska jag sy en mysdress till Max också, ska bara hitta ett sött tyg först! Så får vi se vad det blir av det här då :-D

KUK-sverige

Kuk-väder, kuk-midsommar! Vi hann halvvägs till stångjäveln innan regnet började ösa ner, då vände vi och gick hem. Jag verkligen HATAR det här landet ibland! Bojkotta den här vidriga dagen och vidriga klimatet i sverige, jag vill till sydligare breddgrader och stanna där för gott! PISSBAJS!

Önskar alla en härlig midsommar



Önskar alla en härlig midsommar



Suger ju hängpung för fan!

Jag städade idag (som vanligt), jämt skitigt, fattar inte hur stökigt det KAN bli på den här lilla skitytan! GAH! det var inte det jag skulle komma fram till, hur som helst. Jag poppade musik och hade på hög volym, lyssnade på radio, självklart The Voice, den lyssnar jag alltid på, för då slipper jag all skitmusik. MEN, VARJE fucking jävla gång som jag lyssnat på the voice nu senaste 2 månaderna kanske så spelar dom alltid (ja det slår aldrig fel), den där satans jävla flo rida med sin jävla skitlåt right round! BUT WHY?!
Jämt jämt jämt spelar dom den. MINST en gång i timmen dygnet runt. FAN sluta med det. Den är inte ens bra och folk spyr typ när dom hör den era idioter.
Det känns iof som om de har något "avtal" eller likande med att dom måste spela denna värdelösa låt, eller så försöker dom helt enkelt bara hjärntvätta folk för att dom ska tycka om skiten. Kommer dock aldrig att funka på mig, jag lyssnar hellre på Sven Ingvars en jävla Flo Rida!

Och nu när jag ändå är igång och klagar och spyr galla så kan jag ju fortsätta lite till: TV-REKLAM!

Visst, okej, kör er TV-reklam alla kanaler och tjäna era pengar, fine with me. Det är ett vinstdrivande projket för Tv-kanaler och reklambyråer, MEN SLUTA förihelvete att producera/visa så jävla hjärndöda reklamer som får folk att vrida sig av skam och knipa ihop ögonen för att slippa se skiten, för att inte tala om hålla för öronen och nynna på en låt för att man verkligen vill minimera chansen att höra bajset.
Ta den här jävla reklamen som Activia har gjort,"men du, tack för tipset om activia, det hjälpte verkligen", "åååh jag vill inte bada, jag känner mig uppblåst", uppblåst my ass... jävla spinko, kom igen när man INTE ser dina revben, där har vi uppblåst. Eller den här jävla paj/kakreklamen frpn Ekströms, "det bliiir, det bliiir, eh, HALLONPAJ", vafan är folk så dumma i huvudet att dom inte vet vad dom har i frysen?! nej fan, skärpning..


Gulleplutt!

Våran unge är verkligen en TV-fantast, för en stund sen låg han och kollade på något beiget barnprogram med gubbar gjorda av flörtkulor och kork, som pratade som om dom hade sugit i sig helium typ, och han låg och asflabbade. Lite kul! hehe..



Älskling!

Erik undrade nyss om jag satt och skrev om hur gullig och söt han var? nej det gjorde jag inte. Men det kan jag göra nu. För det är faktiskt inte så ofta man säger sånt till varandra, det glöms ofta bort i vardagen, och det tycker jag är synd. Det är nog anledningen till att så många par går isär. Vardagskärleken försvinner, man glömmer bort att ta hand om varandra på riktigt.
Folk brukade alltid fråga mig vad jag och Erik gjorde för att hålla ihop så länge. Ja vad gör vi? Vi anstränger oss för varandra ibland, ja fixar upp oss och så. Vi gör saker tillsammans. Vi ger varandra egentid. Vi hjälper varandra. Vi försöker i den mån det går att engagera oss i varandras vardagsysslor. Vi pratar mycket, kommunikationen är superviktig, utan den så är det inte en fråga OM det tar slut, utan NÄR. Vi har sex! JA, det ÄR superviktigt, även som småbarnsförälder, det gör gott för knopp och knopp, man mår bra av sex, man bli lycklig, och därmed blir förhållandet bättre och starkare.

Älskling, har jag sagt idag hur otroligt gullig och söt du är? Och vilken bra pappa och sambo jag tycker att du är? :-)
Älskar dig gubben! 9 år tillsammans om drygt en månad!

PUSS



Oh, träningsvärk (men jag klagar inte!)

Jag kom iväg igår på bodypumpen! stolt! Ojojoj! Träningsvärken idag är inte att leka med. Inte fullt så ont som efter pass nr 1, men ändå ont. Men det är en skön smärta, det betyder att jag jobbade på bra igår! ah, härligt, det börjar gå bra för mig nu, är faktiskt inte ens sugen på att hugga in på chipsen som ligger här! jag är motiverad!
Nu ska jag plocka lite här hemma så det ser anständigt ut, upp i förrådet med skiten som älskling var så duktig på att sortera!



Bodypump pass nr II

Sitter i min big mama och jäser med fötterna på bordet och bärbara på magen. Försöker peppa mig själv till att gå till bodypumpen kl 17. JAG SKA GÅ! Måste, måste komma igåg.. jag är feeeeeeeet!

Det brukar räcka med att jag ställer mig framför spegeln och pöser lite med magen (eller nej jag behöver förresten inte pösa, det gör fanskapet helt utan ansträngning), för att jag ska hitta motivation för att ta mig för något motionsaktigt. Men nej, nu är jäsningen slut, byta om till sportbhn och stora t-shirten!


HEY HOO LET´S GO, FATTYGIRRRL!




Buggabågar och en finurlig grej

Idag var vi på barnbutiken och köpte nya sufflettbågar i storleken större till Max snygga bugga! Så nu kan jag köpa cameleonsufflett-tyger och använda dom, vilket är najs då gecko-modellen utgått!

Köpte också en fresh food eater, så nu kan Max gnaga på frukt och bär i sommar!



Ny design

Eller ja, nygammal. Till viss del är den ny iaf, Får ha den här tills jag kommer på något heeelt crazy ;)

S E M E S T E R

Ah, häääärligt! Vi njuter! maaah! skönigt! Morgonen började med en härlig promenad. Sen har vi varit hos svärföräldrarna och lagat middag till dom, det var mysigt! Mysdagar ftw!

En av mina läsare undrade

om det finns bugaboo-lås. Svaret är JA :) trodde inte själv att de hade det, men det har de! I repapartionskittet så fick man med en liten burk vaselin att smörja vagnen med, det var till och med bugaboo-vaselin, hehe!






NY VAGN!!! Bugaboo Gecko!

Ja idag så smällde det! Sålde våran Teutonia Timmy och jag fick min drömvagn! Eller, eh, Max fick ju självklart sin drömvagn ska det väl stå. EN bugaboo Gecko!! (ja jag är lite vagntokig!!)Fick liggdel,sittdel, åkpåse, parasoll, lås och allting var bugaboo! 
För bara 3500:- (!) Så snyyyygg!!





Pappas och mammas pojke!

Härom kvällen satte Erik på Max sin gamla sparkdräkt som han har haft när han var liten! Såååå gulligt! Dock satt den som ett korvskinn på Max :D


cpkärring

Var och handlade härom kvällen på City Gross. Jag och Erik ställer oss i kön. Vi står först. Då säger kassörskan att hon stänger och att vi får flytta över oss till kassan brevid, Okej fine, vi ställer oss och emellan oss så hamnar det en jäva cp-hora. Då säger jag snällt att "ja vi skulle flytta över från den andra kassan, så vi står först", "Ja men jag stod faktiskt här först" säger hon då! WHAT? Bara för att JAG håller i varorna så tyckte hon inte att Den räknades att Erik står före?! Hon trängde sig ju HELT klart. Blev så jävla arg att jag började svära (hyffsat tyst) varpå den jävla fittan vänder sig om och säger "Om du har något att säga så kan du s'äga det högt", "DUM I  HUVET" säger jag då högt och tydligt.
Hon granskar mig upp och ner som för att hitta nåt att säga.  Men sa inget! Tur för henne. BWAAH! vad jag lät farlig nu!
Nej men allvarligt, jag brukar inte få lust att slå ner folk, men den där subban fick jag helt klart lust att slå ner. Jag gick tillochmed och hoppades att hon skulle krocka på vägen hem, sen kom jag på mig själv att det var lite väl magstarkt, bara för att hon trängde sig i matkön liksom ;)

JAG BLEV SÅÅÅÅÅÅÅÅ ARG!

Skitväder

Bajsväder. Vart är sommaren. Nåväl, det positiva är väl att jag slipper visa mitt fläsk.


I en annan del av Huddinge..



I en annan del av Huddinge

My new BFF?!

What da fakk.. är det seriöst det där programmet eller? SOM OM Paris Hilton skulle börja hänga på riktigt med någon av dom där starfucker lowlives? Nej jag skulle inte tro det? Och vad är man för bästa vän om man TVINGAR sin kompis att typ klippa sig korthårig eller färga det i en helt annan färg än vad personen har. Jag hade bett den där subban att fara och flyga! Då kan man hitta bättre kompisar som är där villkorslöst. Jävla hållhakar på folk, nej det köper jag verkligen inte!


But WHY?!

Varför varfööör ser det alltid ut som skit här hemma. Jag städar JÄMT. DIskar, plockar saker, fixar och donar, gör fint på köksbordet. Men det ser ÄNDÅ ut som skit. Leksaker överallt, ser för täääskigt ut på köksbordet, slabbigt på diskbänken, soppåsar på kökshandtagen, skor överallt i hallen, sovrummet är en enda röra.
Folk som tror att det är semester att gå hemma ska ha sig en fet känga i röven. Om ni bara visste hur slitsamt det är!!
Jag orkar INTE!!!!!Kan inte NÅN ANNAN städa åt mig?

Familjeliv.se


är nog det största samlingsställen för inskränkta, besserwissrar och jävla puckon som finns på nätet. Slår vad om att folk tillochmed är vettigare på typ knullkontakt.se

Hur och vart söker man hjälp?

Jag vet hur psykiatriska vården ser ut idag, väntetider, telefontider som är jättekorta, väntelistor, kötider etc. Ibland kan man faktiskt inte vänta, speciellt inte om man har en liten att ta hand om. Då kan man behöva hjälp snabbt!

Hur jag gjorde:
Åkte in till karolinskas gynakut, satt och väntade en jävla tid, fick sen hjälp, och remiss skickades till öppenpsykiatrin i Märsta. När dom hörde av sig så mådde jag okej och sa nej till hjälpen. Sen brast det nån vecka efter.
Jag pratade med BVC, talade om hur dåligt jag mådde, då fick jag komma till deras kurator. Tyckte dock inte att det hjälpte.
Ringde upp öppenpsykiatrin, bad om hjälp och sa att jag inte skulle klara mer snart, fick komma dagen därefter. Gick där på några besök. Fick mediciner utskrivna. Var även i kontakt med vårdcentralen.
Ringde min MVC-barnmorska och bad om hjälp, hon i sin tur rekommenderade mig att ringa BUP. Så jag ringde BUP i sollentuna och bad om mer hjälp, fick komma dit och prata med en jättebra psykolog och träffa deras läkare, fick älta igenom allt jag tyckte var jobbigt, gråta, bli arg, skratta och bara prata. BUP har även något som kallas för spädbarnsverksamhet som man kan få komma på och få hjälp att "vara" med sin bebis och träffa andra mammor och pappor som har det tufft. De har även ett team som kan komma hem till en och hjälpa en att få vardagen att gå ihop, vilket inte alltid är det lättaste som nybliven förälder.
SÅ jag har i princip varit i kontakt med nästan alla man kan hitta, jag var i så desperat behov av att få må bra.

Så man kan alltså vända sig till:
BVC
MVC
Öppenpsykiatrin
Vårdcentralen
BUP (barn och ungdomspsykiatrin)
Akutmottagning
Sjukhuset där du födde
Familjecentrum (kurator)
Aurora/juno-mottagning (kan vara bra att komma och prata igenom sin förlossning med om man upplever den som svår/traumatiskt och kanske en del i varför man mår dåligt)


Deprimerade mammor

Ibland så kan jag sitta och tänka på hur jag hade det i höstas/vintras.. hur otroligt deppig och ledsen jag var då. Att allt var mörkt och svart och att det kändes som om jag inte var mig själv längre.
Jag kan sitta och tänka ibland på alla dom som går igenom samma helvete just i denna stund. Alla mammor som ligger och gråter på kvällarna, vaknar med en klump i magen på morgonen (om man ens sovit nåt), alla mammor som inte kan le, inte känner någon glädje, har ångesten jagandes i hasorna dygnet runt, har en död blick, inte orkar klä på sig än mindre sminka sig, som inte orkar bry sig MEN som trots allt detta tar hand om sina nya små bebisar, som matar, badar, byter blöja omsorgsfullt, går hemma och lider i tystnad, gråter i stillhet under amningsstunden och tänker "du förtjänar en bättre mamma än mig"..
Jag tänker på alla mammor som kanske inte är lika påstridiga som mig, alla mammor som faktiskt inte vågar ringa runt och kräva att få hjälp, och det fort, alla mammor som kanske tillochmed mår sämre än vad jag gjorde och inte ens orkar be om hjälp, alla mammor som håller skenet uppe i sociala sammanhang och kommer hem och vill bara dö.
Snälla ni.. ta hjälp, för den finns och det är ingen som dömmer er! Så väldigt vanligt det här problemet, men så ouppmärksammat! Så "fult" och tabubelagt att inte sväva på rosa moln när man blivit mamma. Sånt man ska hålla käften om, men fan, snälla GÖR inte det! Prata om det! Massor, sen pratar du om det ännu mer, och mer därefter, älta älta älta, älta tills du själv blir trött på att höra det, för det är då, då som du börjar bli frisk.

Skitnordea..

..ni kan bajsa på er. Och efter det så kan ni sätta er och gnida runt bajset, sen gå runt med det lukta bajs och låta det svida i arslet en hel vecka! era utpressare! BWAAAAH!

Personlighetstest!

Nyss satt jag mig ner och gjorde ett personlighetstest, ett ganska omfattande sånt som tog en stund att göra, Erik hade fått göra på en kurs som han nyligen gått på jobbet. Erik själv blev "analytikern" och tillbakadragen.
Jag däremot hamnade på heeelt andra sidan och blev "Uttrycksfull" och dominant. På en av sidorna i kompendiet står de olika personligheternas styrkor och svagheter:

Styrkor:
Självständig
Nyskapande
Vänlig
Spännande
Idealistisk
Fantasirik
Entusiastisk
Humoristisk
Sällskaplig
Stimulerande
Intuitiv
Frispråkig
Öppen
Accepterande
Snabb
Underhållande

√=Stämmer, alltså stämmer det mesta väldigt bra faktiskt.

Svagheter
Orealistisk
Manipulativ
Drömmare
Diffus
Tvärsäker
Opraktisk
Flyktig
Lättretlig
Överdrivande
Påstridig
Stressad
Förvirrande
Förhastad
Självhävdande
Virrig
Överdramatisk

Stämde ganska bra det här med.. sjukt alltså.. man har en del att jobba med, men att vara en drömmare tycker inte jag är en svaghet, inte att vara tvärsäker heller! :)

Med tanke på min och Eriks verkligen olika personligheter kan jag bara säga en sak baby, U COMPLETE ME!! Blev lite Jerry Mcguire här nu!

Alla päron!

Checka in den här sidan och läs på lite vetta, intervju med mig ;)

http://www.antibiotikamedveten.se/faq/text2.html

AOOOOTCH

Träningsvärken är total. Jag har ont i muskler som jag inte ens visste existerade. Morgondagen kommer säkert att vara ännu värre. Smärta. Också har man en busig  unge hemma som man måste lyfta, ajaj!

Bodypump

Idag kl 18:00 smäller det, då är det jag som går på mitt första bodypump-pass! ska bli spännande. Undrar om jag pallar? jag SKA palla.. baaaaah! sjukt peppad!!!! GAH ska in i mina skinnyjeans! Nu jävlar ska vågen peka neråt!!!! BWAAAAAH!!!!  efteråt kommer jag att ligga som en blöt fläck på golvet.. hihi!
Uppdaterar sen och skriver hur det gick! (förutsatt att jag inte har vridit båda händerna ur led eller nåt)


JAG BLIR GALEN!!

Idag vill jag inte vara mamma! Jag säger upp mig! I quit! Orkar inte. Jag vill ligga i sängen och sova halva dagen, efter det så vill jag ligga kvar i sängen och slappa resten av dagen för att sen masa mig upp och lägga mig i soffan och kolla på TV och se en hel film utan att bli störd, kanske två filmer? Jag vill inte städa leksaker som ändå blir utrivna efter 5 minuter. Slippa tvätta smutsiga kläder. Inte dammsuga eller plocka upp alla snuttar tidningspapper som ligger sönderrivna i hela lägenheten. Jag vill inte byta bajsblöjor. Jag orkar inte sitta och mata någon som hoppar upp och ner i stolen och nyser ut sina puréer på mig. Jag vill ha rena kläder på mig som inte blir nerskitade efter 3 minuter. Jag vill heller inte spendera en massa tid på att söva någon som verkligen inte vill sova fastän han är jättetrött och bara gnäller och gnäller. Jag vill kunna gå på toa ifred uatn att ha någon som kryper efter i racerfart och skriker samtidigt som om jag skulle försvinna. Jag vill ha mina pocketböcker ifred och inte få sidorna utrivna. Jag vill slippa hålla koll. Släppa allt ansvar. Jag vill bara vara ifred!!! PMS? Nej inte alls..

Så jävla trött

är jag nu... zzzz... det är helt klart för tidigt för att vara vaken.

Köpa?

Ingen som vill köpa våran bil?? :)

http://www.blocket.se/stockholm/Mycket_fin_Volvo_s60_2_5T_business_22089689.htm?ca=11&w=1

Farmor och farfar

Jag har aldrig träffat min farmor och farfar. Det har ingen av mina syskon heller gjort. Det finns en mycket enkel förklaring till det. Ingen av dem fanns längre i livet när min äldsta bror föddes. Farfar dog samma år som min bror föddes. Farmor ett par år innan.
Igår var jag, Max och Erik hemma hos min pappa och hälsade på, det var mysigt! Då började jag fråga lite om farmor och farfar, man är ju ändå lite nyfiken, så lite släktforskning light gjordes, pappa drog fram ett papper som han hade i någon av sina lådor (man kan hitta allt möjligt i dom där lådorna, säkert saker från tiden innan elden uppfanns!)
Pappret visade iaf när min farmor och farfar var födda, deras namn och personnummer, personnumrerna var bakvända, ja dom är ju från Finland och där är personnumrena bakvända tydligen. Hur som helst, min farfar var född 1894, ja på artonhundratalet, sjukt!! Och farmor var född 1899, också på artonhundratalet. Helt sjukt när man tänker på det, och coolt! Mer än ett sekel sen! Farfar dog 1972 farmor 1969.
Farfar hette Axel Johannes och farmor Sanni Theresia, jag och alla mina systrar är döpta efter farmor, vi heter alla Theresia i andranamn, varav en av oss har det som tilltalsnamn!
Jag vet ju inte så mycket om min finska släkt, jag har inte ens träffat alla, pappa hade hela 9 syskon varav han är yngst av dem alla! Pappa drog ut på sjön när han var i tonåren och träffade min mamma på en båt som hon också jobbade på därefter bosatte han sig i Sverige, efter många år på sjön som matros.
Pappa har varit nästan överallt, men han pratar inte så mycket om det. Inget speciellt med det, tycker han..
Sist jag var i Finland och hälsade på var jag 12 år, då var vi hos min farbror Julle och stannade bara i ett par dagar, pappa skulle sälja sin allra sista ö, som han ärvt..
Det skulle vara ganska coolt att släktforska på riktigt, på båda sidor :)

Härligt!

Härliga dagar! Härlig unge! Jag mår så bra! Jag har en hel del projekt som ännu bara finns inne i mitt huvud och snabbt nerkladdade i ett anteckningsblock. Har fått sjuk mkt idéer på sistone! Skulle vara kul om man kunde förverkliga någon av alla dessa idéer, då skulle jag bli stolt över mig själv!

Nu är skruttungen 8,5 månader lite drygt. Vad tiden går fort! Han är så härlig, han kan så mycket och är ändå så liten.. Han kan säga mamma och pappa, väldigt tydligt. Han sover hela nätter. Han står upp, går runt bordet, han kan klättra upp på tvbänken(!), han tar sig fram snabbare än blixten med sin speciella schimpans-stil, han kan bli trotsig och lägger sig med ansiktet ner i golvet om han inte får som han vill, han "pratar" och blir arg och "skäller ut" en, hans nya grej är att bli jagad, man ska säga "nu kommer jag och tar dig" och då blir det en jävla fart och han skrattar så han kiknar medans han skyndar sig iväg för att bli jagad!! Han kan sitta och rulla bollen fram och tillbaka med en, skitduktig!
Tänk vad mycket nytt dom små liven lär sig på mindre än ett år! Våran lilla studsboll!


No pics

Sorry alltså, hittar inte bilderna från utekvällen, SKA leta när jag får til (läs ORKAR) hehe

Var ett jävla tjat ;)

Jag ska sätta in bilder (ja jag är lat)
Men bilder från utekvällen kommer :-D LOVAR! man men inte nu.Nu ska jag iväg på 1-års kalas. Jennies lill Olle har hunnit fylla 1 år! Vad tiden går fort! Så snart bär det iväg till hallonbergen! Undra hur ont i huvet jag kommer ha när jag kommer hem? det beror nog på antalet barn ;)

Skitvagnen

är nu officiellt inhandlad. Som tur var så kunde jag byta ut suffletten och hela sitttyget till det som jag hade i timmyn! annars hade jag nog dött.. det var med andra ord inte så vackert, nehej då.. uuh.. grått, svart o med fula rutor.. isch!
Nu har jag iaf fått TRE nya idéer till hemliga projekt som jag hoppas att jag kan ta mig an.. iaf något av dom.. skulle vara kul! Det är projekt som går ut på att jag får använda mig av min kreativitet.. mer säger jag inte.. FNISS!!

Skräpvagn!

Idag ska vi kanske åka och kolla på en skitvagn! Vill ha mitt lilla troll vänt mot mig ett par månader till känner jag! Han får inte tillräckligt med ro att åka framåtvänd! Lillpluttis! Så en skitvagn får det bli så får våran timmyvagn stå fint och vänta ett tag, användas ibland kanske. Hej hopp!

Körkort

Jag ska göra ett försök att ta körkort nu!! det vore guld att kunna ta det innan den 1:a september då jag antagligen kommer att börja jobba! Nu jävlar!

Jävla skitungjävel!!!

Ja så får man fan lov att säga! Var nere i centrum en sväng igår och passade på att kolla efter små badshorts till Max (plus en massa annat som han egentligen inte ens behöver..) jaja hur som..

Vi står inne på Lindex, Max sitter tyst i vagnen,någon meter ifrån oss står en unge som typ var tre år, jag ser honom tänker inte mer på det, då gormar han argt och vevar med ena näven mot Max, jag ger honom en mördarblick och tänker att "nu blev han förhoppningsvis rädd och sticker".. och vad gör fittungen då? JO han går fram till Max och skriker åt honom på sitt språk (vad det nu var för språk) och står och skrämmer honom. Varpå jag ryter till "VAD HÅLLER DU PÅ MED? SLUTA! HAN BLIR RÄDD SER DU VÄL!!" Då dyker fittungens storesyrror på typ 5 och 8 år upp och bara står och glor på mig, den äldsta lipar när hon tror att jag inte ser. Jag stirrar argt ut dom och HOPPAS att deras föräldrar (vart dom nu håller hus?!) ska komma och fråga vad det är som försegår, men nej då. Ungjävlarna vandrar vidare.
Fan ta föräldrar som inte har nån koll på sina ungar och fan ta jävla ouppfostrade ungar som inte har någon empati ens för bebisar! Störda skitunge!

Nu luktar det lite bajs här så det är dags för ett blöjbyte! :)


Slött här i bloggen!

Det ska det bli ändring på! Men nu när solen vart framme så har jag inte suttit framför datan direkt! :) men idag så, och imorrn hörde jag att det ska bli skitväder igen!

RSS 2.0