Amningsförespråkare undanbedes i denna lokal..

http://www.aftonbladet.se/wendela/article5018297.ab
Tyvärr så kanske inte alla som vill KAN amma pga av olika skäl.. amingsdepression/förlossningsdepression bla kan bli förvärrade av amning. Löper man stor risk för en sån sak så tar man nog hellre ett piller som stoppar mjölkproduktionen så man kan vara en glad mamma och känna lycka och ger modersmjölkersättning istället. För helt ärligt nu, ersättningen som finns idag är av världsklass! Och det är inget fel att heller inte vilja amma. Det är ju varje kvinnas rätt att välja själv. Jag har mött många som reagerat på att jag inte ammade min son i mer än 5 veckor, vissa sa ingenting, men tro inte att jag inte såg i era ögon vad ni egentligen tyckte även fast ni satt med ett era påklistrade leenden och krystade fram "ja men ersättning är ju bra"..
Egentligen tycker jag inte ens att folk hade rätten att fråga mig som nybliven mamma VARFÖR jag inte ammade mitt barn, tycker inte heller att folk har rätten att idag fråga om jag "fortfarande ammar" som om det var självklart att jag gjort det från början.. många tycks tro att man är liiiite sämre och liiiite mer ego för att man väljer bort amningen "frivilligt", som om man valde bort den för att man typ ville undvika hängtuttar.. guess what einsteins: Hängpattar får man så det räcker och blir över under graviditeten, skulle dom bli ännu hängigare av amningen så skulle man faktiskt ändå inte bry sig!


Jag tycker att det är riktigt synd att det ska vara så fult att välja bort amning, det tråkigaste är att det är kvinnor som sparkar på varandra istället för att stötta.. det är kvinnor som hoppar på en och berättar för en om amningens goda egenskaper och hur braaaa det är för bebisen. Det är kvinnor som trycker upp i ansiktet på en att DOM minsann äääälskade att sitta hemma och amma sina bebisar 24 timmar om dygnet. Det är också kvinnor som predikar om att DOM minsann ska amma sina barn när dom blir mammor. Äh mind your own business bitches!





Iiiiingen förstår hur dåligt jag mår

Ensam på valborg. Erik och Max är hos Eriks päron. Dom får minsann äta god mat och se på majbrasa.
Jag, jag får sitta här själv i morgonrock med min svullna hals och bihålor och tycka synd om mig själv. Jag längtar tills dom kommer hem! Ska nog kolla lite film och se på Grey's Anatomy..
Erik har fått varit hemmapappa i två dygn nu, han tycker att det är mysigt och jag tycker faktiskt att han är bra på det! Nästan lika bra som mig :) i nuläget så njuter jag av att gå hemma och vara mammaledig och kan nästan inte förstå att den här tiden kommer ta slut.
Max har börjat härma ord, eller ja, bara när vi säger "mamma" och "pappa", låter jättesött, han kryper runt på golvet och säger "mammapappa". Även om han själv kanske inte förstår innebörden av orden så värmer det att höra dom. Sötfis.



Så jävla sjuk.. misstänker halsfluss..

mår så jävla dåligt, halsmandlarna är stora som äpplen, kan knappt svälja, näsan är täppt, feber, ont i öronen, ont överallt, yr när jag ställer mig upp... fy fan! på vårdcentralen sa doktorjäveln virus i måndags.. blir man bara sämre och sämre när man har virus.. jag undrar, inkompetenta jävla cp doktorhelvete..

Med det vill jag säga att jag återkommer när jag mår bättre, så får vi prata tavelförsäljning då ;)




Ny vagn till lilla stora killen

En Teutonia Timmy blev det till sist. En brun. Den är jättefin och helt perfekt, fullt liggläge, liten, smidig, lättkörd, riktigt bra sufflett! Älskar det redan trots att jag bara kört den från bilden och in i porten!!


tjött

trött och sjuk.. stackars mig. ögoninflammation. ont i halsen och öronen. buhu. idag sålde vi max vagn, ny ska inhandlas imorrn. teutonia timmy eller brio race! dopet gick kalas!! :) skriver om det imorrn, eller senare om jag har för ont för att somna.. och ja, jag kanske borde börja sälja mina tavlor, vem vill köpa? hehe!



Stress

Vakna, baka, handla, baka, handla igen, handla en gång till, baka igen, städa, fixa hemma, tvätta, göra tårtdekorationer, sy in min klänning..PUST, listan kan göras längre...


Lägenheten, ÄNTLIGEN!

Herregud vad jag är seg! Här kommer bílder på lyan! Bättre sent än aldrig!
                          
Vardagsrummet                                         Köket                                                        Hallen

         
Hallen                       Balkongen                                Min tavla

På begäran!

Jag har satt ihop ett recept, ett recept på havrebollar, såndär man köper i ask, Inga-brittas havrebollar. Dom här är nästan lika goda! LOVAR att ni inte blir besvikna!

Johannas havrebollar

600-700 gram rumstempererat smör
5 dl socker
3 msk vaniljsocker
10 dl mixade havregryn
0,75 msk kakao
2 msk kaffe
3 dl cocosflingor
1 tsk vaniljarom (finns att köpa på typ ica vid karamellfärgerna)
1,5 till 2,5 dl mjölk eller grädde eller 50/50 (jag använde mjölk men tror det blir smarrigare m grädde)

♥ Börja med att mixa havregrynen så de blir hyffsat små.

♥ Använd en elvisp och vispa smöret, sockret och vaniljsocker fluffigt, typ 5 minuter.

♥ Häll i resten av ingredienserna. Vispa 5 minuter till.

♥ Ställ smeten i kylen en stund.

♥ Rulla bollarna i cocos.

♥ Ät och njuuuut



Dooooop

På lördag är det dop. Efteråt dopfika. Herregud vad jag har och ska baka! Jag har bakat ljusa såndär fluffiga havrebollar! Riktigt goda blev dom.. hittade hemligheten, hur man gör dom sådär goda som dom som ligger i ask.. mmmmh! sen har jag bakat chokladbollar och minidammsugare. Alla mjuka saker gör jag på fredag :)

På samma kväll som dopet så blir det fest! Vi ska alltså ha fest här hemma, en liten inflyttningsfest! Ska bli kul!! :)



Viktnedgång

Vecka 2
Viktnedgång förra veckan: -0,4 kg
Total viktnedgång: -1,8 kg
Kvar att gå ner: 32 kg

Det går framåt, sakta men säkert, var lite slarvig i helgen, tog mig för stora friheter, vilket resulterade i den fattiga viktnedgången på bara 4 hg. Visserliger 4 hg åt rätt håll men absolut inte tillräckligt.
Får se hur många steg det blir idag! Ska till IKEA, kanske går dit bort, just nu känner jag mig ganska pigg och på hugget. Har precis druckit en nutrilett med sojamjölk till frukost, yummie!
 

Falskt sjungande prälle och skrattattack

Haha, hihi, hoho! Herregud. Idag var vi på möte med prällen, jag, Erik, Max och Max gudmor/fadder S! En kvinnlig prälle var det. Vi ses utanför festlokalerna vid kyrkans reception. Det första hon gör efter att vi har skakat han är att smälla rakt in i dörrkarmen. Fnissfaktorn är hög redan då.
Inne på mötet så sitter hon och pratar om gud och jesus, såntdärnt som präster gör. Frågar om faddern vill läsa en dikt eller så, det vill hon inte. Sen berättar hon om psalmerna som de andra 2 barnen som ska döpas föräldrar har valt ut. Tre stycken är det. Har vi några önskemål? Nej, "trygga räkan" är en av de tre, och det var mitt önskemål.. När vi sitter där och pratar om psalmerna så ger hon oss varsin psalmbok och erbjuder sig snabbt att sjunga de två som vi inte kände till. Och innan vi hinner göra en grisblinkning så sitter och där och sjunger med sig falska tantstämma, darrande och illa. Fnissfaktorn stiger till 10/10.. jag ser S i ögonvrån, hon hoppar av fnitter och försöker gömma sig bakom den lilla psalmboken som knappt döljer hennes garvande nuna. Jag stirrar ner i bordet och tänker på döda råttor, skrattet bubblar upp inom mig likt en storm. Blir prästen arg om jag brister ut i asgarv? S sitter och frustar i hörnet av bordet. Jag försöker gömma ansiktet i händerna. S ställer sig upp och hon blir utom synhåll för mina små ondskefulla ögon. Skrattet lugnar ner sig. Fnissattacken är över.. herregud jag är inte gjord för sånthärnt..


Ska testa

www.upphopp.se/tips

detta ska jag testa! :) inte för att jag är deprimerad nu, men man kan alltid må bättre ;)

Arg arg arg!!!

Gallskrik klockan 6 på morgonen, oavbrutet, han har ont i örat. Fan att det ska ta sån satans jävla tid för iprenhelvetet att funka!!!!
NÅGON har tagit mitt visakort. Självklart behöver jag det! Helvete! Jag är så jävla förbannad! Denna någon sitter på möte och vägrar lämna mätet i en minut för att svara i telefonen. Ja jag vet inte, vi har ju en sjuk son hemma, ponera att det skulle vara ett livsviktigt samtal, att det hänt nåt allvarligt? Inget möte är så jävla viktigt. ARG ARG ARG!!! Självklart behöver jag det! Helvete! Jag är så jävla förbannad!
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARG!!!!!!!!!!!!!!!!!




Skulle du kunna tänka dig att vara surrogatmamma?

Jag skulle inte det. Men jag tycker att det är fantastiskt att det finns kvinnor som kan tänka sig att vara det! Kvinnor som ger barnlösa par en sista möjlighet till att få ett barn med biologiska band till åtminstone en av föräldrarna.

Jag förstår att det finns par som blir så "desperata" att de åker till Ukraina och bekostar ett "paket" med spermie/äggdonation och surrogatmamma. Jag kan verkligen förstå att man längtar efter barn så mycket. Inget konstigt med det i mina ögon. Tekniken finns ju, varför inte använda den? Känns som om aftonböadet försöker göra någonting som egentligen är vackert till något smutsigt, fult och dumt. Och om surrogatmammorna bara gör det för pengar? Så länge dom tar han om det lilla livet dom bär på i magen så spelar det väl ingen roll? OCH om grundaren till kliniken tjänar storkovan på sin "verksamhet"? VAd fan tjänar inte cigaretttillverkarna då? Och dom DÖDAR ju folk, det gör ju inte de här människorna, snarare tvärt om, de hjälper till att "tillverka" barn, de ger liv!! Läs artikeln HÄR!

Tycker att det ska legaliseras i Sverige med, givetvis ska man gå på utredningar etc innan, men det borde finnas som en allra sista alternativ lösning, samma sak med spermiedonation till ensamstående kvinnor. Varför ska man behöva åka tll Danmarks storkklinik eller sätta på nån radom fyllskalle på krogen (som man inte vet ett smack om, kan ju vara värska psykopaten med massa ärftligt skit i släkten) om man är ensam och känner att man vill bli mamma?



Öroninflammation

Ett besök på barnakuten imorse bekräftade att det inte var som det skulle med lillgubben. Öroninflammation i vänster öra. Penicillin, Kåvepenin. Nu ligger han och sover och jag har fullt upp med dopplaneringen. Han kräktes av medicinen... inte så konstigt, den smakar ungefär lika gott som råttgift. Kan det inte finnas penicillin-suppar som man kan ge.. hur ska man veta hur mycket av medicinen som blir uppkräkt liksom... dumt! Jaja, nu ska skrutten bli helt frisk iaf!!
Tillbaka till planeringen för dopet och festen! Hu vad jag har att stå i. Och tack Linda för tipset, det får bli karamellfärg, dina små dopdekorationer blev ju jättefina, så det ska mina också bli :)

Sjuk..

Still.. Max är dålig. Feber, snorig, jätteledsen, trött och seg. Sjukvårdsrådgivningen sa till mig att avvakta (säger dom inte alltid det?).. suck..
Stackars lilla gubben! Jobbigt att se honom så dålig.. nu sover han iaf. Det borde jag också göra. Man har ju blivit väckt ett par ggr inatt..




Om en vecka är det dop :)

wiiie, idag beställde vi tårtorna.. måste få tag på färgad sugarpaste nu.. vart fan hittar man det om man INTE vill beställa på nätet..? Panduro hade bara vit :(

Here we go again

Sjuk bebis... IGEN! 39,2 graders ilsken feber och en jättelessen Max. Hej och hå!




Sööööt!

Har iaf en kille som verkligen älskar att gunga! Världens gapskratt! :) Här är två bilder ifrån dagens promenad, långsjöparken!

    

     Mammas lilla skatt ♥





Vilken talang!

Jag skulle köpa hans skiva om han släppte en alltså! Vad han är duktig. Fattar inte hur han får till sin röst att låta så fint på ett kvinnlig och manlig ton! Vackert! Nick Pitera!









Saladfingers




Så jävla skön, haha.. I like rusty spooooons!

Dagens i-landsproblem

Dagens i-landsproblem: "Ibland när man duschar så blir vattnet sådär jävla kallt"

I samma stund i många u-länder så får man inte ens en droppe rent vatten att dricka och får gå törstig, och en dusch (om så en kall en) är inte ens att tänka på.


Jag ska starta en ny kategori här i bloggen! "Dagens i-landsproblem" kommer den att heta, där kommer jag att skriva om i-landsproblem som jag möter varje dag. Jag vill försöka lära mig att uppskatta det "lilla" mer än vad jag kanske redan gör, det genom att kanske ta mig en tankeställare då och då och tänka på alla våra "i-landsproblem" och hur bra vi egentligen har det..


14572

Fjortontusenfemhundrasjuttiotvå steg blev det idag! Inte riktigt 15000 men bara 500 ifrån! Najsbajs! Känns bra ändå, Jag och lillasyster Mia gick till segeltorp idag och tog bussen till Skärholmen där vi avnjöt en varsin kycklingsallad på Milla's! Därefter gick vi in och kollade på Panduro där jag hittade min nya härligt doftande hobby; TVÅL! Verkar jättekul, jag ska köpa mig ett set sen och göra honung och vaniljdoftande tvål! HÄRLIGT Sen gick vi in på Lagerhaus och glodde runt!

Har även vart på Martin Olsson ikväll och kollat på saker inför dopet! Om en vecka och en dag så smäller det. Dop på dagen, sen dopfika, därefter så ska vi ha våran inflyttningsfest! Så det kommer bli en del inhandling där fredagen innan! Häääääärligt!




Hur faan KAN man?

Sitter och slökollar på tv3. Hur i helvete kan man låta sitt normalviktiga barn på 10 år att träna för att bli smal, räkna kalorier etc? Hur kan man lära sitt barn något sånt? Kunde inte den där dumma jävla morsan bara sagt att dottern var fin som hon var och förbjuda henne att låna crosstrainern? Det var säkert det ända hon ville höra, att hon var fin och duger bra som hon är. Det är oftast det som barn vill, dom vill bli sedda och hörda, accepterade.
Mina barn ska aldrig få höra något negativt om deras utseenden av varken mig eller Erik. Dom ska inte vara medvetna om min ständiga kamp mot kilona,. Jag ska aldrig neka dom godis/godsaker med argumentet att dom blir tjocka och borde akta sig för vad dom äter. Jag ska inte lära dom att man blir fet av att äta kakor och glass. Jag vill att mina barn ska acceptera sig själva och andra oavsett storlek.

Vilken värld man egentligen har fött ett barn i.. Vilken värld Max ska få växa upp i.. en värld full av fördomar, mördare, moralkärringar, galningar, pedofiler, hat, krig och orättvisa. Helt sjukt när man tänker på att det är just jag och Erik som ska lära Max vad som är rätt och fel, vad man bör och inte bör göra, vara ärlig och förlåtande, vara älskvärd och snäll, respektera flickor/kvinnor, vara lyhörd och godhjärtad, lugn och sansad, hur man ska bete sig etc. Ja, vi ska uppfostra honom till en fin kille med andra ord. Det finns ju liksom inga garantier för att han blir det, hur gör man på "rätt" sätt, hur ska man veta vad som är rätt sätt när man aldrig tidigare har uppfostrat någon.. prestationsångest redan nu :)




Jag hinner aldrig berätta någonting..

Varje gång jag pratar typ med min lillasyrra eller med Erik och ska berätta något som hänt under dagen eller vad jag gjort eller så. Ja då rycker dom allt oftare på axlarna och säger något  i stil med "jamen det har jag ju redan läst i din blogg".. Jaha? Vad ska jag prata om när jag träffar er då? :) EN jävla fantasi och händelserikt liv man måste ha..




Jag är trött trött trött

Orkar inte träna, orkar inte gå. Inte idag. Jag vill bara vara hemma och pyssla.. får jag? Ja det får jag, har slitit hela veckan! imorgon blir det slit igen. I form av lååååång promenad och kanske gym, jag får se!! :)



Jävla rökarhelveten!!!!JAG ÄR SÅ ARG!!!

Sluta! Bara SLUTA!!!!!!Jag blir så jävla arg, besviken, uppgiven och förbannad!!!!! Lägg bara ner! Rökare måste ju vara det dummaste och svagaste folket i världshistorien. Inget är väl mer iq-befriat än att betala en jävla massa pengar för att dö en långsam och plågsam död? Vill man sluta som ett vårdpaket eller med syrgastuber på ryggen och inte ens kunna gå tre meter utan att kippa efter andan och behöva sätta sig ner i en kvart? Inte ens kunna gå på toa själv?

Blir så arg! Kan ni inte bara hoppa framför ett tåg eller dränka er själva och bespara era vänner och familj en massa lidande..? varför ska vi behöva sitta brevid och hålla er i handen för när ni ligger på sjukhuset? Varför ska vi behöva ta hand om er för när ni blir oförmögna att ta hand om er själva? Varför ska vi behöva bli upprörda och gång på gång be er att sluta med det som vi vet tar livet av er? Varför ska vi behöva sitta och se på när ni tillslut dör i plågor? Varför går vi med på det här?
Jag vet ju med mig.. jag kommer att sitta brevid din säng när du ligger där igen. Jag kommer åka i ilfart in till sjukhuset nästa gång du får en stroke. Jag kommer att besöka dig på rehabiliteringen. Jag kommer att försöka hjälpa dig med allt jag kan. Jag kommer att ställa upp. Jag kommeralltid att finnas där.. Men jag vill inte behöva göra det. Jag vill inte att det ska hända igen. Jag är inte säker på att jag orkar med det. Inte rättvist!


Förskola

Idag har jag varit och hälsat på mitt allra första riktiga jobb som jag hade. Allt var som vanligt på förskolan,bortsett från att endast 3 av mina kollegor jobbade kvar, varav 1 av dom var en av mina favoriter när det begav sig! Jag kanske ska börja vicka där, det skulle vara coolt!







Kvällarna är värst..

Jag vill täcka Erik med mcdonaldsost och slicka av den. Jag vill sätta in en kanyl i min hand och få nougatsås insprutat i min blekfeta kropp. Jag vill äta en prinsesstårta med händerna, en 20-bitars. Jag vill ha en stor fet calzone med extra allt och doppa varje liten tugga i bearnaisesås (såndär smörig på burk). Jag vill ha en tunnbrödsrulle med massor av räksallad i och 3 korvar. Jag vill ha dip och chips (ja mest med dip och mindre m chips)! Jag vill ha 2 liter väl kyld coca cola. Jag vill ha en big mac & co plusmeny och extra cheeseburgare och 2 dipsåser. Jag vill ha en marabou chokladkaka.

Jag vill haaaaaaaaaaaa!!! Är så himla sugen! Magen knorrar och sötsuget är så äckligt stort att ögonen går i kors! Men jag är stark (och fet) så jag håller igen! Smal och snygg ska jag bli!!! MILF! 









Hinner ju fan inte ens pissa!!! Jag säger upp mig!!

Jävligt illa!
Ring ring. Mess mess. Pip pip fucking jävla PIIIP! Pling plong (på morgonen..!) "ja, vi ska fixa kranarna i lägenheten idag, får vi komma in?" "eeeh viiiisst.." Ring ring igen. Max ramlar och slår sig. Grin och böl.SUga i sig en nutrilett på under 1 minut.. Tvättstugan. Gnällig Max, inget duger, maten får man tydligen kväljningar av. Handla gröt, den är slut. Ner i tvättstugan igen.  Inhalera en sallad. "Kan du göra det här?", "Skulle du kunna?" Ner i tvättstugan IGEN. Vika tvätthelveten. Max ställer sig upp och ramlar och slår sig, IGEN! "Hej Johanna, hade inte vi bokat in tid idag?" Ops.. Söva en arg och gnällig Max. Städa upp i röran. Ringa och avboka prästsamtalet vi skulle haft idag. Sist på listan: Få psykbryt!!!!! Bla bla blaaaaa!

Ibland vill jag bara ta en jävla skyffel och gräva ner mig någonstans och aldrig komma upp!! Jag tror att jag ska börja dra ur telefonjacket hemma och stänga av min mobil någon dag i veckan. Klockan 16 idag kom jag på mig själv med att inte ens ha hunnit göra en sån simpel sak som att kissa på hela dagen!  Nä jag säger upp mig!








Sov gott lilla Victor

Blev så rörd när jag läste den här artikeln. Kunde inte lilla Victor fått somna in hemma i sin säng?  Idag tänker jag extra på lille Victor och hans familj.
Kan inte ens föreställa mig det hemska dom får gå igenom. Vet inte vad jag skulle ta mig till om jag förlorade min lilleman..

 





Självplågeri

Tittar på hundprogram på tv4+. Rent och skärt självplågeri är vad det är. Ibland vill jag bara vrida tillbaka tiden och ligga och mysa med Fabbe brevid mig i timmar.








15.547 steg

Femtontusenfemhundrefyrtiosju steh har jag gått idag. Powerwalkade med vagnen idag, 1 timme och 15 minuter, därefter åkte jag inte till stan och gick runt med S. Det var trevligt. En sallad blev det också. Min feeder matade mig. Tack :) Fattigmorsan på stan var det här!
Såg ut som skit gjorde jag, och luktade svett. Hade inte planerat att åka in till stan. Hemma vid klockan 20, jag och Max tar oss en dusch tillsammans. Han leker snällt på golvet efteråt medans jag tar han om gårdagens berg av disk efter middagsbjudningen vi hade. Därefter somnar han sött mot mitt bröst när vi sitter i soffan! Han är ju för härlig! Idag är första dagen som han faktiskt verkar nästan helt frisk. Skönt!!! Fina, söta unge!
Han har lärt sig pussas också, när han pussar mot honom så öppnar han munnen och så får man en stor blöting av honom! MYYYYS!!






Dum dum dum i huvudet!!

Ska aldrig mer göra om det. Dumt. Korkat. Stört beteende. Så gör man inte. Been there done that. Jag ska vara stark!







Minus

Den här veckan som gått har jag tappat ner 1,6 kilo totalt! Känns mycket bra! 1300 kcal/dag innehåller min svältkostdiet, stackars mig. Men vill man vara fin så får man lida pin! Sjukt peppad inför kommande vecka!







10940

10940 steg blev det idag!! Inte sådär rysligt mycket men det är ett godkänt iallafall!







Avbruten sömn, diarréblöjor, kiss & spya

Ja natten var väl sisådär, pyret är fortfarande krasslig, vaknar x antal gånger innan Erik är gullig och tar honom och får vanka av och an i lyan till klockan 06:20 då han äntligen ger upp och somnar!! På morgonen möts jag av en bajslukt, dags att byta blöja, 5 minuter efter hör jag världens brak, jippi, en diarréblöja på det här, vad myyyyys! På förmiddagen ser vi att hela lillskrutten är täckt av läskiga utslag, rödflammig och prickig i pannan, huvudet, i nacken, på magen, på låren.. ringde vårdguiden, dom sa avvakta (som vanligt).
På kvällen så har jag precis tagit av Max blöjan o ska byta, han sitter och gnäller och gastar näck som värst i mitt knä när jag ser världens längsta stråle komma farandes, som den sunkmorsa som man blivit så skyndar man sig att lägga handen över hans lilla fjong och bryr sig inte det minsta att man sitter med piss över hela sig (sålänge soffan klarar sig hyffsat så är man glad liksom, rena kläder vad är det? Jo.. jag tror jag hade det en gång för över ett halvår sen.. ja, utan fläckar av morotspuré och snor.. knappt så jag minns det!) jajja, bara att byta.
10 minuter efter sitter jag och matar honom med banan, han börjar hulka och sätter i halsen, och ut kommer halva middagen som har stannat tillräckligt länge i magen för att gojsa till sig sådär härligt.. MUMS!

Visst är det härligt att vara småbarnsförälder ibland? Det är ju tur att han är så söt, det gör att han kommer undan med det mesta :)






Min vikt i kilon

Ja det finns en anledning till att jag inte skriver vad jag väger i min blogg. Det är ju inte tresiffrigt iaf kan jag ju meddela, men jag vill inte skriva ut det. Sorry, men om jag säger såhär, gick jag ner 30 kilo så skulle jag ändå inte vara underviktig, Yes, så pass jävla illa var det här! MEN, jag lovar att så fort jag börjar tappa lite i vikt och kommit igång helt och hållet, DÅ ska jag skriva in min startvikt, nuvarande vikt OCH målvikt! Lovar och svär! :)

VAD ÄR DET DÄR FÖR FETTO?! så sa min snälla kompis S när hon såg mig på en bild tagen för nån månad sen. Eh ja det är jag, svarade jag då. Haha, var lite komiskt, men självklart är det aldrig kul att höra den bistra sanningen, även om jag faktikst är tacksam för att det finns folk runtomkring mig som faktiskt vågar sig på att säga den, för ibland behöver man höra det för att riktigt ta sig i kragen, som jag nu har gjort. Den blev lite en vändpunkt för mig, den där kommentaren. Jag behövde den. Tack skinny bitch :) Och nu ligger du och nannar, jag som precis målat klart min tavla nu ju! Ringer dig imorrn ditt lilla anorektiska gristryne! Hoppas att du drömmer fina drömmar om dina klippkort och näshår..








Mina viktmål och belöningar!

Ja för visst fan ska jag ha någonting när jag sliter och kämpar så som jag gör. Jag behöver en morot! Något att se fram emot. En ny garderob är ju självklart, men jag har lite annat som jag ska ha också ;)

När jag gått ner 10 kilo - Ska jag göra 2 tatueringar, en till minne av Fabbe och en annan som symboliserar min son
När jag gått ner 20 kilo - Då ska jag ha en läppförstoring av Erik, en spruta med restylane!
När jag gått ner 30 kilo - Då ska jag börja planeringen för mina bröst och gå på konsultation hos en plastikkirurg! No more hängpattar!

Så nu vet ni vad jag strävar efter! :)









Men vad ända in i helvete!

Jag är så jävla hungrig(!) Men jag är stark, jag står emot. Allt jag vill göra är att typ springa ner och ta bussen och åka til första bästa nattöppna tjorre och länsa hela deras förråd med räksallad.. 
En liten "fantasi" som jag har och som alltid dyker upp i mitt matfixerade huvud är att jag vill ha en hel prinsesstårta, på ett fint fat, inga skedar eller nånting, jag vill äta den med händerna, sitta och grisa och slafsa med marsipan ända upp till öronen. Mmm.. det ska jag fanimej göra när jag gått ner alla mina kilon!
Jag är fortfarande sjukt peppad alltså! Hoppas det håller i sig! Rivstart var det här!








1 3 0 5 6

Exakt så många steg gick jag idag när jag och Erik var ute i stan och gick. Kungsholmen till djurgården och tillbaka. Vi hann med att ta en varsin sallad på cafét som ligger i utkanten av gallerian också, så bra plats för barnvagnar där ;)
Fan, jag är sjukt motiverad nu!! YES! Vägning varje måndag!







Stegräknare

köpte jag igår! slutade även med massa småätande och fetmaten igår. känns braaaa!! är hungrig nästan hela tiden med det får gå sålänge :) idag har jag inte gått så värst många steg, eller jo några tusen blev det väl men inte nåt att skryta om direkt. Ostkaka och lågkalorisylt, nutrilett och kyckling med ris har jag käkat iaf! känns skitbra! Nu ska jag ner i vikt!!!








Sjuklingen här hemma

Max alltså är på bättringsvägen verkar det som. Han hade feber igår, 39,1, idag är den nere på 38,6, utan alvedon. Skrutten har sovit mycket. men behåller sitt goda humör när han väl är vaken.

HP mini 2133

Jaha, då var jag på webhallen idag då. "ja den här var ju helt död" sa han i kassan... no shit, det behövde man ju inte vara nån dataexpert för att se. Han försäkrade mig om att jag hade haft otur och att min data var den enda av alla HP mini som kommit tillbaka som de sålt. Okej okej.. fick en sprillans ny data iaf, så jag får väl se om den funkar. Hoppas det. SUCK!
Jaja, "vad var det jag sa", jodå du hade rätt Erik. Men nu när jag fått en ny välfungerande data så hoppas jag att du har fel ;)











Datafan

I morgon ska jag till webhallen och hota dom jävlarna där, tar dom inte tillbaka min bärbara, min lilla HP mini som jag köpte för ett par veckor sen bränner jag ner hela affären! skiten är paj.. inget hjälper. Nytt batteri fick jag av HP.. skärmen är svart. Datan är död. Hårddisken snurrar men inget händer. Vilket skitköp. Minidatorer kanske inte var så jävla bra ändå..





Spyor, bajskorvar och sur välling..

Jag och min kompis S idag hade en liten diskussion idag..
Varför är det så att när man typ går förbi en äcklig spya på stan så bara måste man kolla på den, fast man vet att man verkligen inte borde för man vet ju att den kommer att framkalla hulkningar. Likaså om det ligger en fet jävla bajskorv på gatan, klart att man kollar extra länge.
Eller som när S skulle tömma Max gamla äckliga nappflaska med sur välling i, ja då bara måste hon lukta på den, även fast hon vet att den luktar as och att hon säkerligen kommer att få en kväljning...

Varför gör man sånt? Varför vill man titta/luka på det som man vet med sig är vidrigt..  jag är säker på att alla har gjort det någongång..! Eller är det jag och S som är psyko.








PUUUH!

Nu har jag och lillsyrran roomraidat storebrorsans lägenhet. Storstädning var det här. Städakuten rycker in. Vi kom nyss hem. Slut i kroppen. Shit pommes..

P o K







Storstädning på G....

Men inte av min lägenhet... nu var jag allt hemlighetsfull, haha!


Utemöbler

det var vi och inhandlade idag, egentligen igår bli det om man ska vara petig.. köpte också en stor vit kruka och blommor, japp, jag har planterat! hade jord under naglarna och hela baletten. Så nu ska vi få fint på balkongen.. än är det inte klart, vi ska ha mysiga fleecefiltar till kyliga sommarkvällar, snygga dynor tll stolarna, ett vindskydd som även skyddar mot insynen och sen lite mer blommor tror jag.. ett stort myggnät skulle jag vilja ha också... ett som ser ut som en sänghimmel, tycker det är sååå snyggt, det gör inte Erik, så jag kanske drar till IKEA nån dag själv med Max och införskaffar ett sånt *s*
Möblerna iaf  var riktigt fina, och billiga också faktiskt!! ett bord med parasoll och fyra stolar.. balkongen ska gå i färgerna blått och vitt, en blå matta och en vit kruka och ljuslykta har vi ju än sålänge ;) kanske lägger upp en bild imorgon! har ju fortfarande inte lagt upp en endaste bild på våran nya lägenhet,, eller den gamla heller för den delen.. hoppas jag kommer ihåg det imorgon så kanske jag kan göra det :)






Helvetes, satans, jävla, fans kuk-fitt-ballefjongdator

Gah! hur länge har jag haft fanskapet?? i ett par veckor och nu blev den cp.. tack så jävla mycket. Den laddar inte, man måste ständigt ha kontakten i, vad är det då för vits med en bärbar frågar man sig,,, imorrn är det jag som ringer till HP och sen till webhallen, det här får dom ta och fixa på momangen!!! fan fan FAAAN!! så arg!!!''








Spring is in the air, and I'm lovi'n it!

Var en härlig dag idag, härligt väder, också var vi på kalas hos Eriks morfar och hans fruga! Sen promenad i kvällsolen.
Tyvärr så har Max varit hur gnällig som helst till nattningen 4-5 dagar i rad nu.. han vaknade och skrek för nån timme sen.. det lät verkligen som om han hade ont.. kanske är tänder på g?  plus att han är snorig också.. stackars lillpojken!:(





Lilla Fabbe...

Jag har kommit till insikt. Har känt att jag vill ha en ny hund ett tag nu.. från att ha känt att jag aldrig mer vill ha en hund direkt efter Fabbes bortgång, till att känna mig redo för en ny hund. Men idag så slog det mig.. fan, jag går ju fortfarande och längtar efter HONOM.. inte en annan hund... jag längtar efter hans små egenheter, hans konstiga lilla sätt.. det kan jag ju inte få i en ny hund.. en annan sak jag kommit till insikt med är att jag nog aldrig kommer att vilja ha en valp.

Nej Fabbe var alldeles speciell han...
När han tiggde mat och godis så sträckte han alltid ut tungan en bit utanför munnen, han nös och fnös jämt, när det var snö ute så stack han jämt ner huvudet i snön, han fullkomligt avskydde barn, en gång bet han min lillasyster Mia i rumpan så hon fick ett blåmärke, haha, han avskydde fötter och trodde att dom var ute efter hans matskålar, när jag precis hade fått honom så satt han jämt utanför toaletten när jag var där inne och väntade på mig, han älskade att ligga i,under och på saker, jämt när man kom från tvättstugan med tvättkassen och ställde den på golvet så kröp han upp där och la sig på den rena, varma tvätten och sov, han brukade ligga och sova mot mitt bröst när vi åkte bil, han snarkade som en halv karl ibland, han hatade när man pratade med pipig röst till honom, han sprang alltid till kopplet när man frågade "ska vi gå ut", han trodde att han var lika stor som en sankt bernard när man var ute på promenad och det kom andra hundar gåendesl, han muckade gräl med alla hundar nästan, han älskade att bli duschad, ännu mer älskade han att bli fönad, han var kittlig under tassarna, när jag var ledsen och grät högt så kom han alltid och slickade mig frenetiskt i ansiktet..

Han var 4,6 kilo, brun och vit pälsad perfektion!









Graviditeten!

Det här skrev jag i min dagbok på familjeliv under graviditeten, blev inte nånting skrivet den sista tiden, lathet ;) Härligt att ha kvar minnen från graviditetstiden! :)




(2008-06-19)
28+1 IDAG! typ 12 veckor kvar alltså... en evighet, bwaah!
Mig gjorde det inget om tiden fram tills Erik har semester bara susade förbi i en fingerknäppning!

Menmen, ska inte klaga! :) Hej hopp

(2008-05-02)

Idag fick vi se HONOM! det första han a som gjorde ultaljudet var "Oh i can se right now what it is, he he he" på sin svengelska :)

En liten pojke!!!

Hanbjöd på e riktig show i magen och sprattlade med armar och ben! riktigt vild, har aldrig känt så intensiva sparkar! en riktig teaterapa ;)
Showen avslutades ed att han la handen på snoppen! hahaha! Sötboll!han gör redan som sin pappa ;)

Hej hopp!


Längtar till på torsdag!!!

av: Yohanna1985

(2008-03-07)

Då får jag göra mitt VUL och se om det finns nåt i magen :D ska bli spännande! jag hoppas att Erik kan följa med så han också får se!!! Sen är det bara att gå och längta till UL den 9:e april!

Snart i vecka 15.. tiden GÅR ju faktiskt rättså fort ibland..

UUUsch vilken dröm jag hade inatt! drömde att jag blev lämnad av Erik, för att han "ville träffa andra" för att jag var typ ful och tråkig, vaknade av att jag knappt fick nån luft och hade gråtit.. vad löjlig man är ibland.. men där låg han iaf, med rumpan i vädret och snarkade :) sötboll! Man blir ju lite nervig när man vaknar sådär panikslagen..

NÅN dag nästa vecka ska jag ta mig iväg och träffa storasyters lilla bebbe.. :) Cornelia! Skulle va skönt att göra det på söndag typ.. :) får se hur det blir.. nej nu e jag trööött!

P o K


(2008-02-12)

Fan va coolt.. från och med NU har ska vi döpa om lilla ärtan.. på vulet idag var det inte längre en liten kula med ett stort hjärta, det var en BEBIS, en minimini bebis! huvud, kropp, armar, ben, allt! faan va coolt!

Blev så glad när jag såg vårat lilla kry ligga där i min mage, uppochner :D

Wiiihiii! så nu kan jag väl få sluta må illa och bara gå och vara sådär löjligt glad !


Piss o kräm OCH grattis till brorson Hannes som redan hunnit bli tre år!


(2008-01-26) 
Iiiiiilla jag mår iiiiillaaaaaaaaaaaaaaa! Som en fuckin jävla gorilla!
FY vad drygt, idag eller imorrn ska jag köpa åksjuketabletter! Jag hoppas att dom hjälper!

(2008-01-03)

Jaaa.. jag skulle vilja passera den magiska vecka 12 NU NU NU... man är ju lite orolig... man vet ju siffrorna för mf...  läste iof nånstans att om man är i 20 årsåldern så är risken bara 10%... så jag håller mig till dom siffrorna istället för dom där 20-35% som jag läst på andra sidor :D


Heja heja Ärtan, väx utav bara helvete därinne och kom ut till oss när du är färdigjäst!!!!!

H*n är redan döpt serru.. Ärtan, urtjusigt namn ;) är man döpt så är man obligerad att stanna kvar i magen, så är det :)

Nu ska jag försöka sova.. stor dag imorrn.. ARBETSINTERVJU som mitt nuvarande jobb inte vet om... mitt nuvarande jobb som jag inte skrivit något kontrakt på denna terminen.. som jag ska skriva kontrakt på och sen säga upp mig därefter och jobba kvar i några veckor förhoppningsvis och sen gå över til mitt nya jobb om dom vill ha mig efter intervjun ;) mycket som händer i livet nu!

Pööösss

JAAAAAAAAAA!+++++++++ JAAA!!!

(2007-12-27)

PLUS PLUS PLUS!!!

igår, äntligen! härliga dag!
PLUS!
lyckan är obeskrivlig! helt sjukt alltså!









Bä bä monsterlamm gick på restaurang..

Våran "händiga" son älskar kablar, kablar och tidningar. Leksakerna är inte ens hälften så kul.. Det är desto roligare att ställa sig upp mot allt, vaser som står på golvet, bigmama-sittpuffen, bord, folk som sitter på golvet.. ja allt..













L A T T E

Nu har jag druckit en latte så jag kan skriva det här i bloggen.. så nu vet ni det :)









Lilla söta monster!!

Idag när jag slår upp mina trötta, nej DÖDStrötta ögon så möts jag av en rolig syn.. Tittar mot Max säng och lägger märket till att jag inte ser det lilla knytet som väckt mig med sina ljud, spärrar upp ögonen och tittar mig omkring, ja men då STÅR han ju där, i hörnet av sängen och river i mina gardiner med ena handen och håller i sig i spjälsängen med den andra! haha! så gulligt! han försöker verkligen ställa sig mot allt, inte alltid det går så bra, det är ju inte meningen att man ska stå när man bara är 6 månader, men är man envis så är man... undra förresten vem han fått sin envishet av? :)









Grattis syster yster!

Storasyster Sanna fyller 34 år imorgon, den 2:a april!
Grattis grattis! :0)
Demensen kommer krypandes, tyvärr verkar vi i familjen B
vara speciellt drabbade, tur att du bytte efternamn till H syster!

Kram!

RSS 2.0