Har du pengar?

Om du har pengar som du inte vet vad du ska göra med, pengar som bara ligger och skräpar inne på ditt konto. Eller kanske känner du att du har en hundring över just den här månaden som du inte vet vart du ska göra av. Då vet jag vart du kan göra av pengarna, en god gärning:

http://www.barncancerfonden.se/Gavor-Bidrag/Egen-insamling/Insamlingar/Prinsar-och-prinsessor/




Glad

Känner mig glad.

Missing..

Mycket i bakhuvudet också senaste tiden också. Gnager. Egentligen är det väl inte "senaste tiden" utan sen en lång tid tillbaka. Vet inte ens varför jag tänker på det. Jag borde inte göra det, men det gör jag, nästan varje dag. Vad hade hänt om jag gjort si, vad hade hänt om jag gjort så. Borde jag ha? Borde jag inte ha gjort? Hur skulle det varit nu? Jag gjorde fel, jag handlade fel och det blev dyrt..

(for the record, jag menar absolut, a b s o l u t   i n t e något i ramen som går under "släktfejden", jag skiter fortfarande i er och ni kommer aldrig att få en ursäkt för att jag sa det som jag kände/känner och för att jag inte tillåter skitsnack om min son eller någon annan i min familj!!)

Men för att återgå.. det här, det här jag tänker på. Det är något som gnager. Ibland gör det lite ont, eller inte ont.. ibland kan det kännas så jävla fel bara. Som om jag har tappat något som jag inte kan hitta. Ni vet den där känslan man kan få ibland när man tappat bort någon grej som betyder mycket, så hittar man den inte, och man får lite småpanik och blir sådär lite lagom irriterad. Så känns det.

Ibland drömmer jag. Drömmar som oftast slutar illa. Drömmar som får en att vakna med ett ryck. Drömmar som ibland tar mig tillbaka till högstadiet, till den man var då, osäker, feg och ett lätt offer..

Jag förstår inte ens varför jag lägger ner tid på att fundera. Det är dumt. Det leder ju ingenstans ändå. Ju mer man tänker, desto mer fel känns det ju, då är det lättare att bara stänga av och inte känna något alls..


Bröllopet bokat

Nu är bröllopet bokat, en midre sak att tänka på. Känns skönt. VAAAART VAAAAART undrar ni nu. Det skriver jag när resan är färdigbokad och klar, än kan jag inte andas ut..

Back on track!

Min lilla dipp verkar vara förbi. Satte sina spår och det märks att jag har på tok för mycket att ordna och tänka på just nu:

-Vårat eventuella lägenhetsbyte med alla papper som ska in för godkännande
-Bröllopet och resa som ska bokas och planeras upp
-Söka jobb eftersom Max snart börjar på dagis
-Plugga naturkunskap B på halvtid, 4 av 10 veckor kvar med prov, labbrapporter och uppsatser som ska in
-Träna, träna och träna för att nå mitt mål, tränar MINST 3 dagar/vecka för tillfället, oftast fler

Samtidigt som jag har allt detta som pågår så ska jag ta hand om Max och vara en bra mamma med allt vad det innebär; playdates, parkbesök näst intill varje dag med utomhuslek SAMTIDIGT som jag själv ska försöka ha ett socialt, roligt liv OCH försöka hålla hemmet någorlunda cleant.

MEN som sagt, jag är någorlunda back on track och får väl försöka ta en sak i taget, finns inte så mycket mer jag kan göra.

Hej hopp!

Fokus

Fokus på mig och min familj ett tag framöver. Bloggar när jag har lust. Får se hur mycket och ofta det blir. Just nu måste jag ta hand om mig själv. Mår tyvärr inte så bra för tillfället så jag måste hanka mig upp. Igen. Börja om från början, men inte från botten som sist. Denna gången är jag visare, har erfarenhet och känner mig själv lite bättre.

Over 'n out for now.

Håll tummarna

för oss! Nu har vi ev två större lägenheter på G, en på våran gård och en på gården brevid. Direktbyte och triangelbyte. Direktbytet är positivt från båda parter, men där är kruxet hög hyra för oss och att den andra parten kanske inte blir godkänd av våran hyresvärd. Triangelbytet får vi se hur det blir med ikväll då det är visningsdags. Mer info sen :)

I'M SO HAPPY!!! :D

Jag har hittat

mina julklappar för det här året.
Jag har skrivit om den här bloggen tidigare. Men den har verkligen satt spår i mitt hjärta. Bloggen om lilla Elton som förlorade kampen mot cancermonstret.. Går ofta in på bloggen och läser hur det går för familjen, mamman uppdaterar med jämna mellanrum och för varje inlägg jag läser så tåras mina ögon och tankarna kommer skenandes: Tänk om MITT barn fick cancer? Tänk om MITT barn dog? Hur skulle vi klara oss då? Tänk hur de här föräldrarna mår just nu i denna stund. Tänk vilken bottenlös sorg de måste känna och vad de måste sakna sin lille prins!
Jag grips av panik, får ont i magen och hjärtat rusar iväg när jag sitter med mina katastroftankar. Det är så jävla orättvist att man som förälder ska vara tvungen att gå igenom något så hemskt som att begrava den skatten man längtat efter i nio månader, sett fram emot, vårdat ömt från första stunden, lärt en massa nya saker och fått sett utvecklas och växa.

Och som jag började, jag har hittat vart jag ska köpa flera av mina julklappar för det här året, de finns här inne: http://www.barncancerfonden.se/jul2009

Gå in och ta dig en titt DU också!


Min lilla Max, devil in disguise?

Något har hänt med mitt snälla och fina barn. Det gick över en natt. Från att ha varit snäll och medgörlig, visst lite temperament har ju alla ungar, men Max har under sitt första levnadsår varit sååå snäll och nästan alltid haft ett leende på läpparna.

Nu börjar det där gulliga leendet bytas ut allt oftare mot en skrikande mun. Han blir stel i kroppen, kastar sig bakåt och blir förstås ännu argare när ingen finns bakom som kan fånga upp honom, och pang så slår man sig lite också och då blir han ÄNNU mer arg och lessen.
Det kan vara en småsak. Han går runt med sina små korvringrar och pekar överallt, mycket upp emot diskbänken och kylskåpet, medans han pekar säger han "dä, dä, dä, däää", han tittar förbryllat och det ser ut som om han tycker att jag är den mest puckade personen i världen som inte fattar vad han menar.
Så jag sträcker honom en slev i hopp om att det är det han vill ha. Och jävlarimej om det inte är slevhelveten han vill ha. Då får man ett avgrundsvrål till svar och en skitarg unge som fortsätter sitt tjatande, kanske trillar en och annan tår ner för hans kind också, och plockar man upp honom så blir det en räkböjning al'a exorcisten baklängen och har jag osis så börjar han slåss också.
Såna här händelser sker flera gången dagligen. Och när pappa kommer innanför dörren duger inte jag längre, inte när någon annan är med heller för den delen. Då är man inte ens vatten värd.

Kan jag inte s n ä l l a få tillbaka mitt gulliga charmtroll som var så nöjd jämt och åt sin mat istället för att kasta den på golvet och kleta den på kläderna?!

VARFÖR MAN I N T E SKA HA KATT VOL.2

Jag har sagt det många gånger. Alla som känner mig vet vad jag snackar om. Katter. Varför? Värdelösa, äckliga djur som bara är söta när de är små. De kommer inte när du ropar, de kan klösas för ingenting, dom är lynniga och lömska.
"Men ÅH dom är ju så renliga jämfört med hundar", säger kattfantaster.
PÅ RIKTIGT?! Seriöst? Tycker ni det? Slickar sig inte katter i arslet? JO! När har du sett en hund att slicka sig i arslet? aldrig. Min gjorde då inte det..
Har du någonsin sett en kattägare plocka upp skit i sandlådan på gården efter sin fula katt uträttat sina behov? Nehej då, inte! Där ligger kattskiten och gottar till sig, tills lilla Maja kommer två timmar senare och ska bygga ett sandslott och får hela spaden full med kattdiarré blandat med sand.
"Innekatter är ju så rena och fina"
Jamen visst, DU kanske gillar att han en låda med bajskorvar inne på din toalett, jag gör inte det? Hur skulle det se ut om man samlade två dagars bajs från varje familjemedlem i en låda på golvet. Äckligt!
Ja och katter tvättar sig ju själva, dom luktar ju så gott, säger kattälskarna.
Ursäkta mig, men med samma "rena och fräscha" tunga som dom slickar hela sin pälsklädda kropp med har dom innan slickat sig i både bajjan och vem vet var. Och sen när blev det fräschare än att som man gör med hundar, tvätta i badkaret med schampoo och skölja noga?? När blev smutsig kattsaliv fräschare än schampoo och vatten?
"Åmeh katter luktar ju inte äckligt ur munnen!"
Nej alltså.. tycker man att gammal stömming och whiskas luktar GOTT så luktar de ju kalas ur käften.

Alltså, jag kan hålla på i all oändlighet till varför katter är skit och hundar regerar, Max sover och Erik tränar, jag har all tid i världen. Men mer tid än såhär lägger jag inte ner, mina argument som står här över är oslagbara. Varför då ett HATA katt inlägg volym.2? Läs den här artikeln, rubriken säger allt: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6094778.ab

En hund har väl åtminståne vett att morra eller visa tänderna innan den har ihjäl nån, en katt väntar tills bytet har somnat och lönnmördar genom en kvävning..

   


Noll med tid

FAN vad jag är tråkig, jag vet... naturkunskapen går åt fanders, men jag ska göra ett uppsving ikväll och plugga massor. Jobbsökandet är svårt att kicka igång. Men jag försöker. Träningen går skitbra!

Fried rice

Ikväll blir det thailändsk middag här hemma. "thailändsk omelett" eller "stekt ris". Sjukt gott, enkelt och kan göras nyttigt vilket är det bästa med rätten!

Här är vad som behövs:
» 2 strimlade kycklingfiléer
» 7 finhackade vitlöksklyftor
» 1/2 hackad gul lök
» 1-4 msk raps/majsolja (beroende på hur nyttig/onyttig du vill vara)
» 1-2 msk sweet chilisås
» Kokt jasmineris, 2-3 portioner 
» 2 msk fisksås
» 2 ägg
» Vitpeppar
» 2 tsk socker
» 1 chilifrukt/spansk peppar
» Ljus soya
» Purjolök 
» Paprika

Tillagning

  • Vispa ihop äggen och stek upp dem som omelett och dela dom. Låt dom stå vid sidan av.
  • Fram med wokpanna och bryn vitlöken i olja, låt fräsa på i några minuter
  • Lägg i den gula löken och kycklingen och sweet chilisås och rör om
  • När kycklingen är färdigstekt har du i purjolök, paprika.
  • Lägg i riset och stek under omrörning
  • Häll i fisksåsen, vitpeppar, socker, ljusa soyan, den finhackade chilin och äggröran och woka runt
  • ÄT OCH NJUUUT! Det här receptet är grymt och smakar precis som om du haft en thailändare i köket som gjort det åt dig (believe me I KNOW). Plus att du kan vaiera i det oändliga, grönaker, köttet..Mums!



    Gästbloggare

    Som han har tjatat och tjatat! Så nästan öronen trillar av! (eller inte) Max vill verkligen gästblogga, han har något viktigt att säga:

    ohkimhyij6 c tgfvi8935r8u,€y1 jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjuuyh juuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu1
                                                     §           1jm2mj1           1                               b cyjb
    ,,89iiyi‭iyykicicd‮,m.{8u8vu8v87bfv97516:29 2009-11-0499999999999999999cf,c,.,vmbhjuy    jiijvooooooovi9{]]{}y,öfvklu7vjjijij54kijocv416:29 2009-11-044f 6ok
    ,lö0p`ö0
    9m9mm0¨0000000000000000000´öppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppp
    bl¨åbLO 11 §1 §`?0¨'älou                     -.ååååååååååååääääääääääääääääääääääääääääääääääääää.......................................12222222221500


    Dygnet har för få timmar

    Jag hinner inte!!!

    Helgen!

    Den 28:e oktober fyllde den yngsta av mina syskon äntligen 18! Grattis igen Mia!! :) I lördags bjöds det på kalas hemma i Hägersten och jag och andra lillesyrran smed planer.
    Båda två följde med hem till mig efteråt och vi fixade till oss och drog med lillasyster ut på stan, söder! Blev en tidig kväll dock, Tessi var trött och jag var jätteförkyld och hade ont i halsen. Vi var på Högbergs som bjöd på en del underhållning i form av en asfull människa som säkert hade en bula i bakhuvudet i söndags, och sen drack vi goda cider och pratade skit :)
    Nästa gång blir det city! ;)
     Den stora frågan idag är om jag ska masa mig iväg till gymmet eller ej. halsontet är typ borta men näsan rinner.. :-/ Får se hur jag gör, svårt att hålla sig hemma när mitt kbä börjar kännas bättre och allt!! Sen den andra stora frågan är om jag ska lägga ner en mindre förmögenhet och börja på viktväktarna eller om jag ska testa på en runda till med viktklubb.se. Sist gick det inte så bra med viktklubb, jag var totalt omotiverad, men det var jag ju med allt, nu rullar träningen på som den ska och jag bröjar tänka att det inte skulle vara så dumt.. men självdisciplinen med att sitta ner varje dag och skriva in exakt vad och hur mycket jag ätit vet jag inte om den finns.. tycker deras system är trögt, för många "klick" för att bara skriva in typ en deciliter mjölk..


    ..

    Viktklubb.se eller viktväktarna.. det är frågan..

    RSS 2.0